Calderwood al na 29 dagen weg bij De Graafschap

Reacties

Jimmy Calderwood stapt per direct op bij De Graafschap. De Schotse trainer is eerder vandaag in botsing gekomen met de leiding van de Doetinchemse club.

Calderwood al na 29 dagen weg bij De Graafschap

Reden voor de fatale confrontatie is de rol van assistent-trainer Richard Roelofsen. Calderwood kreeg na zijn aanstelling van de clubleiding het dringende verzoek om Roelofsen te offeren, omdat hij een stoorzender zou zijn. De Schot gaf gehoor aan dat verzoek waarna Roelofsen naar de beloften werd teruggezet.

In de afgelopen dagen werd Calderwood echter door dezelfde clubleiding verzocht om Roelofsen terug te nemen. Daarnaast werd gesuggereerd dat de andere assistenten geen vertrouwen meer in de hoofdtrainer zouden hebben. Toen hem vanmiddag werd verzocht om zich vanavond ziek te melden, barstte bij Calderwood de bom.

De trainer heeft zich in zijn hele trainersloopbaan nog nooit ziek gemeld en weigerde langer mee te doen aan de machtsspelletjes binnen de club. Calderwood, die gratis tot het einde van het seizoen in dienst zou zijn en alleen bij plaatsing voor de play-offs een vergoeding zou ontvangen, legde daarop per direct zijn taken neer.

De Graafschap kent een dramatisch seizoen, waarin de club zowel sportief als financieel steeds verder wegzakt. Eind december werd Pieter Huistra al aan de kant geschoven. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam zit Jan Vreman als (hoofd)coach op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.