Calderwood begint bij De Graafschap met zege op Jong PSV

Jimmy Calderwood kende maandagavond een uitstekend debuut bij De Graafschap. De Schotse coach zag zijn ploeg in de slotfase de volle winst pakken tegen Jong PSV. In een vrijwel leeg Jan Louwers Stadion werd het 0-2.

Invaller Vlatko Lazic (foto) zette De Graafschap vijf minuten voor tijd op voorsprong, terwijl de Belg Nathan Kabasele even later de eindstand bepaalde. Al met al een pijnlijk weerzien voor Jong PSV-trainer Darije Kalezic met De Graafschap, de club waarmee hij in 2010 kampioen in de Jupiler League werd.

Lange tijd leek het duel uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Zowel Jong PSV als De Graafschap werd zelden gevaarlijk. De grootste kans was voor de beloftenploeg van PSV, dat na 55 minuten mocht aanleggen vanaf elf meter. Debutant Alex Schalk, deze winter overgenomen van NAC Breda, faalde opzichtig.