De Graafschap stijgt naar zevende plek door winst in Emmen

Vincent Vermeij en Vlatko Lazic hebben De Graafschap de overwinning bezorgd bij FC Emmen (1-2). De ploeg van interim-trainer Jan Vreman stijgt daardoor naar de zevende plaats in de Jupiler League.

Al na zeven minuten opende Vermeij - die afgelopen transferperiode werd overgenomen van Ajax - na goed voorbereidend werk van Nathan Kabasele score. In de tweede helft kreeg de Anderlecht-huurling zelf een goede kans op een tweede treffer namens de bezoekers uit Doetinchem, maar de aanvaller schoot op de paal.

Na opnieuw een assist van Kabasele besliste Lazic in de extra speeltijd de wedstrijd, al redde Tim Siekman kort daarna nog wel de eer namens de thuisclub. Door de zege komt De Graafschap op 45 punten uit dertig duels, waarmee het zevende staat. FC Emmen is dertiende.