Gladon van held naar schlemiel bij FC Dordrecht

FC Dordrecht is de koppositie in de Jupiler League nu definitief kwijt aan Willem II. Bij rust was er niets aan de hand door een hattrick van Paul Gladon, maar in de tweede helft werd de 3-0 voorsprong volledig uit handen gegeven tegen FC Volendam. Gladon, die op de foto (midden van de drie) nog lacht, werd zelf nog de grote schlemiel van de avond: de aanvaller miste in de slotfase een strafschop bij een 3-3 stand.

Gladon zette thuisploeg Dordrecht tegen FC Volendam op een 3-0 voorsprong door in de 26ste, 31ste en 44ste minuut doel te treffen. Een zuivere hattrick dus.

Daarmee leek Dordrecht op rozen te zitten, maar de tweede helft draaide vanuit Dordts perspectief uit op een fiasco. Eerst waren er de aansluitingstreffers van Henny Schilder en Gerson Sheotahul. Daarna maakte Robert Mühren de comeback compleet. De 3-3 bleek ook de eindstand, door de gemiste penalty van Gladon.

Door de remise heeft Dordrecht nu een punt achterstand op Willem II. Volendam blijft middenmoter.