Jong Ajax een maatje te groot voor Almere City

Jong Ajax is na de zege in Almere vijf competitieduels op rij zonder nederlaag. De ploeg van de vertrekkende trainer Fons Groenendijk was dit keer te sterk voor Almere City FC: 0-3.

Na de zeges op VVV-Venlo (4-1), Sparta Rotterdam (4-2) en FC Den Bosch (3-2) en het gelijkspel tegen FC Dordrecht (1-1) toonden de beloften van de Amsterdammers de goede vorm in Almere. Al na twee minuten kwam Jong Ajax op voorsprong dankzij Dejan Meleg.

Het veldoverwicht tegen Almere City FC, met voormalig Ajax-middenvelder Rodney Sneijder in de basis, werd pas in de tweede helft uitgedrukt in cijfers. Een eigen doelpunt van doelman Marco van Duin en een treffer van invaller Sam Hendriks bezorgden de Amsterdammers de volle winst.

Door de zege klimt Jong Ajax naar de vijftiende plaats in de Jupiler League, terwijl Almere City is terug te vinden op plek achttien. In de vierde periode is Jong Ajax, net als Telstar en Jong PSV, na drie duels nog altijd zonder puntverlies.