Door blessures gehavend RKC niet langs SC Cambuur

RKC Waalwijk en SC Cambuur hebben aan een spectaculaire wedstrijd allebei een punt overgehouden: 2-2. RKC verloor drie spelers door blessures.

Robert Braber zette thuisploeg RKC in de zestiende minuut op voorsprong. Hij werd weggestuurd door Kenny van Hoevelen en schoot halfhoog raak. Tussen de 34ste en 37ste minuut kantelde de wedstrijd vervolgens volledig in het voordeel van Cambuur. Michiel Hemmen, die terugkeerde in de basisopstelling, maakte beide treffers. Eerst kopte hij een hoekschop van Marcel Ritzmaier fraai binnen en daarna maakte hij koelbloedig af, na een voorzet van Wout Droste.

Vlak daarna moest RKC al zijn tweede geblesseerde speler van het veld halen. Zowel Romeo Castelen (foto rechts) als Evander Sno ging gekwetst naar de kant. Jean-David Beauguel en Imad Najah maakte daarop hun entree. In de rust volgde voor RKC-trainer Erwin Koeman een derde noodgedwongen wissel. Doelman Jan Seda werd vervangen door Arjan van Dijk.

Toch kwam RKC sterk uit de kleedkamer en ging het op jacht naar de gelijkmaker, die al na negen minuten in de tweede helft viel. Mohamed El Makrini maakte hands in het strafschopgebied, waarvan Sander Duits profiteerde door de daarop volgende penalty koelbloedig te benutten. Twee minuten later moest Damiano Schet (foto boven, in duel met Martijn van der Laan) de thuisploeg op voorsprong zetten, maar hij hielp de uitgelezen mogelijkheid om zeep door de bal knullig naast te schieten.

Daarna ging de storm van RKC liggen en kwam ook Cambuur weer aan voetballen toe. Zeven minuten voor tijd moest Schet met twee keer geel - en dus rood - naar de kant, wegens een onnodige overtreding. Tegen een tiental van RKC lukte het Cambuur daarna niet meer om een doelpunt te forceren.

Door het gelijkspel wacht Cambuur dit seizoen nog altijd op de eerste uitzege. Wel verdubbelde de ploeg de productie in uitduels van twee naar vier. De club uit Leeuwarden blijft staan op de veertiende positie in de Eredivisie. RKC klimt over ADO Den Haag heen naar de zestiende plaats.