Uitduels Cambuur bieden dit seizoen het minste spektakel

● RKC Waalwijk kwam dit seizoen nog in al zijn thuiswedstrijden tot scoren: zeven thuisoptredens waren tot dusverre goed voor twaalf doelpunten.

Uitduels Cambuur bieden dit seizoen het minste spektakel

● Verder terugkijkend dan dit seizoen bedraagt de scorereeks van de Waalwijkers in het Mandemakers Stadion al elf opeenvolgende duels. Het laatste thuisduel zonder RKC-doelpunt dateert van 17 februari van dit jaar: 0-2 tegen Ajax.

● RKC won zijn laatste twee thuisduels in de Eredivisie en hield daarbij ook het doel schoon: 3-0 tegen NAC Breda en 1-0 tegen Feyenoord.

● Tussen 31 augustus en 19 oktober verloor RKC zes competitieduels op rij. In de vijf wedstrijden daarna leed de formatie van trainer Erwin Koeman maar één nederlaag (W2, G2, V1).

● Dit seizoen maakte RKC éénderde van de twaalf thuisdoelpunten in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd.

● SC Cambuur begon het Eredivisieseizoen sterk met slechts twee nederlagen in de eerste zeven duels. Van de acht daaropvolgende wedstrijden verloren de Friezen er echter zes (tegen twee zeges).

● Cambuur is bezig aan een zwakke reeks uitwedstrijden. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges wacht dit seizoen nog op de eerste uitzege (G2, V6) en maakte pas twee doelpunten in acht duels.

● Cambuur won maar drie van zijn laatste 25 uitwedstrijden in de Eredivisie (W3, G4, V18).

● Cambuur incasseerde in zijn laatste drie uitduels telkens drie doelpunten: bij AZ (3-1), ADO Den Haag (3-0) en Vitesse (3-0).

● Cambuur kwam dit seizoen in negen van zijn vijftien wedstrijden níet tot scoren, het meest van alle clubs. Met dertien goals tot nu toe heeft de ploeg ook de laagste productiviteit van alle Eredivisionisten.

● In de acht uitwedstrijden van Cambuur van dit seizoen vielen pas zeventien doelpunten (2-15), samen met die van SC Heerenveen (8-9) het minst van alle clubs.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's