Ook tegen RKC raakt dominant PEC niet verlost van remises

PEC Zwolle heeft zich niet kunnen ontdoen van RKC Waalwijk. In eigen huis domineerde Zwolle voor rust, maar RKC kwam weer op gelijke hoogte: 1-1.

RKC toonde in de eerste helft weinig initiatief en zakte vrijwillig ver terug op de eigen helft. Daarmee speelde het PEC , dat met overtuiging het heft in handen nam, in de kaart. De inspanningen van Zwolle stuitten echter driemaal op het houtwerk. Darryl Lachman kopte na een hoekschop op de lat, Fred Benson raakte na een steekbal van Kamohelo Mokotjo de buitenkant van de paal en Giovanni Hiwat raakte de onderkant van lat, nadat Mustafa Saymak hem had vrijgespeeld met een mooie hakbal.

In de extra tijd van de eerste helft nam PEC toch een verdiende voorsprong. Stef Nijland zette de bal voor vanaf de rechterflank en Saymak (foto boven en onder) passeerde met een subtiele voetbeweging RKC-doelman Jan Seda.

Na de hervatting besloot RKC de schroom van zich af te gooien en verder vooruit te spelen. Dat leverde al na vijf minuten resultaat op. PEC verspeelde de bal in de opbouw, waardoor Damiano Schet opdook voor Diederik Boer. De Zwolle-doelman legde Schet neer, maar doordat Aurélien Joachim de afvallende bal achter zijn standbeen binnen schoot, bleef een strafschop uit en kwam de 1-1 direct op het scorebord. Boer kreeg nog wel geel voor zijn overtreding.

Daarna ontstond een open wedstrijd, waarin PEC het spel maakte en RKC regelmatig gevaarlijk werd op de counter. Ondanks goede mogelijkheden voor beide elftallen, werd er echter niet meer gescoord in Zwolle.

Zo speelde PEC opnieuw gelijk. De Zwollenaren wonnen slechts een van hun laatste elf competitiewedstrijden. De laatste vier duels eindigden in een gelijkspel. Desondanks bezet Zwolle de zesde plaats in de Eredivisie. RKC klimt dankzij het verdiende punt naar de zestiende positie.