Donderspeech moet Sneijder inspireren tegen Schalke

In Duitsland, maar zeker in Turkije zijn dinsdagavond alle ogen gericht op Galatasaray. De Turkse club speelt in Gelsenkirchen een van haar belangrijkste wedstrijden van de afgelopen tien jaar, zo niet de belangrijkste. Het eerste duel met Schalke 04 in Istanbul eindigde onbeslist: 1-1.

Donderspeech moet Sneijder inspireren tegen Schalke

Trainer Fatih Terim verklapte maandag op de persconferentie al dat hij de drie tenoren van zijn ploeg zal opstellen. Want, zo betoogde de Turkse coach, 'grote wedstrijden worden door grote voetballers gewonnen' Wesley Sneijder, Didier Drogba en scherpschutter Burak Yilmaz zullen vanavond dus aan de aftrap verschijnen in de Veltins Arena.

Toch is Terim lang niet tevreden over het spel van zijn vedetten. Afgelopen vrijdag in het competitietreffen met Gençlerbirligi werd Sneijder na 57 minuten van het veld gehaald. De Nederlander maakte daarbij wat misbaar, een incident dat op zaterdagochtend direct uit de wereld werd geholpen. Sneijder was met name teleurgesteld in zichzelf, zo verklaarde hij, en bood twee uur voor de training zijn excuses aan bij zijn coach.

Terim onderwierp zijn selectie vervolgens aan een vlammende donderspeech. De 1-0 thuisnederlaag tegen Gençlerbirligi dankzij een doelpunt van voormalig NEC-spits Björn Vleminckx was volgens de 59-jarige oefenmeester een club als Galatasaray onwaardig. Terim staat sowieso bekend om zijn emotionele erupties. Als De Keizer, zoals zijn bijnaam luidt, spreekt dan kun je beter je mond houden, zo weten veel ex-spelers van Galatasaray.

DrogbaOok in het heenduel met Schalke 04 vestigde Sneijder de aandacht op negatieve wijze op zich. Als linkshalf werd hij overlopen door Marco Höger. Terim wisselde zijn sterspeler toen na 45 minuten. En Didier Drogba, vorig seizoen nog hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de zege in de Champions League met Chelsea, blijkt tot dusverre ook niet de aanwinst die Galatasaray in gedachten had.

Intern is men nogal geschrokken van de conditionele staat van de 34-jarige Ivoriaan. De spits kreeg afgelopen weekeinde met het oog op de wedstrijd tegen Schalke 04 rust, maar moest tegen Gençlerbirligi alsnog opdraven toen Björn Vleminckx de score op 0-1 bracht. Drogba miste vlak voor tijd een door hemzelf versierde strafschop.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen