Sneijder en Van Persie zijn de mannen van twaalf miljoen

Volgens de jaarlijks door NUsport samengestelde Inkomens Top Honderd was Wesley Sneijder net als in 2011 ook in 2012 de bestverdienende Nederlandse voetballer.

Sneijder en Van Persie zijn de mannen van twaalf miljoen

De middenvelder, die onlangs Internazionale verruilde voor het Turkse Galatasaray, streek vorig jaar een bedrag van 12.200.000 euro op.

Sneijder wordt met enkele tonnen minder gevolgd door collega-international Robin van Persie. De huidige topscorer van de Premier League, die in de zomer van Arsenal verhuisde naar Manchester United, toucheerde volgens Nu Sport 11.850.000 euro.

Vorig jaar bivakkeerde de voormalig Feyenoorder nog op de elfde plaats, maar Van Persie zag zijn inkomen fors stijgen door de overstap van Londen naar Manchester.

De top drie van de inkomenslijst wordt gecompleteerd door Arjen Robben, uitkomend voor Bayern München, die vorig jaar 9.400.000 euro mocht bijschrijven.

Opmerkelijk is dat alle drie grootverdieners met hun clubs nog uitkomen in de Champions League. Robben staat met Bayern al met een been in de kwartfinale na de 1-3 zege in Londen op Arsenal, terwijl Sneijder en Van Persie nog een zware return dienen af te werken tegen respectievelijk Schalke 04 en Real Madrid. Zij bleven in de heenwedstrijd steken op 1-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen