Huntelaar oog in oog met Sneijder: 'Kan weer goed zien'

Klaas-Jan Huntelaar is hersteld van de aandoening in zijn linkeroog die hem enkele weken langs de kant heeft gehouden. De 29-jarige spits van Schalke 04 trainde maandag voor het eerst weer voluit mee met de selectie en kan woensdag zonder problemen spelen tegen Galatasaray.

Huntelaar oog in oog met Sneijder: 'Kan weer goed zien'

Onduidelijk is wel of dat als basisspeler gebeurt. 'Of ik ga beginnen weet ik niet, maar het gaat de goede kant op', vertelt de Achterhoeker. 'Ik zie weer goed met beide ogen en zonder risico kan ik trainen en spelen.'

Bondscoach Louis van Gaal is woensdag in levenden lijve aanwezig bij het Champions League-duel. De oefenmeester komt zich in Istanbul persoonlijk op de hoogte stellen van de vorm van zijn aanvoerder Wesley Sneijder. De Utrechter werd niet opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Italië, omdat hij na zijn transfer naar Galatasaray nog niet genoeg wedstrijdritme had opgedaan.

OnomstredenInmiddels is Sneijder al een paar weken vaste waarde en onomstreden voor trainer Fatih Terim. Afhankelijk van het systeem speelt de sterspeler linkshalf (in een 4-4-2-systeem) of als schaduwspits (4-3-3).

Bij zijn rentree in de Champions League komt Sneijder dus mogelijk oog in oog met een collega-international te staan, nu Huntelaar fit is verklaard. Hij miste de laatste duels van zijn werkgever omdat hij daags voor de interland met Italië een oogblessure opliep. De medische staf van Schalke heeft hem vrijgegeven voor wedstrijddeelname. Ex-PSV'er Nordin Amrabat, is voor Van Gaal niet interessant. Hij komt uit voor Marokko. (Anton Lippold)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen