Schalke 04 morele winnaar na gelijkspel bij Galatasaray

Het eerste duel uit het tweeluik tussen Galatasaray en Schalke 04 is woensdagavond in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Didier Drogba en Wesley Sneijder (die maar een helft speelde) konden bij de Turkse grootmacht hun stempel niet drukken, waardoor het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar (een kwartier voor tijd gewisseld) zich een goede uitgangspositie verschafte voor de return.

Schalke 04 morele winnaar na gelijkspel bij Galatasaray

Onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal én 52.000 uitzinnige Turkse supporters was het Galatasaray dat de eerste klap uitdeelde op het slechte veld in de Türk Telekom Arena.

Waar de Turkse aanhang in de eerste minuut schrok toen doelman Fernando Muslera een hard schot van Jermaine Jones uit de kruising tikte, was het Burak Yilmaz die na twaalf minuten voor de openingstreffer zorgde. Door halfslachtig ingrijpen van Schalke-aanvoerder Benedikt Höwedes en een fraaie aanname met de hak, verschafte de spits zichzelf de ruimte waarna hij de bal snoeihard in het dak van het doel ramde. Voor Yilmaz was het al zijn zevende treffer in de huidige editie van de Champions League in zeven duels. Hoewel het openingsdoelpunt op naam van de thuisploeg kwam, liet Schalke zich geregeld zien. Huntelaar kon bij de tweede paal bijna een bal binnenlopen, terwijl Semih Kaya opgelucht ademhaalde toen hij zag dat hij maar ternauwernood geen eigen goal maakte. Tussendoor was het wel weer Galatasaray dat een grotere kans kreeg. Sneijder bediende met een listig balletje Drogba, die doelman Timo Hildebrand tot een redding dwong. Hamit Altintop knalde de rebound tegen de lat.

Op slag van rust kreeg Schalke loon naar werken en Galatasaray de rekening gepresenteerd voor het weggeven van de nodige ruimte. Na dom balverlies van Dany Nounkeu kon Huntelaar Jefferson Farfán wegsturen. De Peruviaan bood bij de razendsnelle tegenstoot Jones een niet te missen kans. De Amerikaan toonde goed om te kunnen gaan met de slechte staat van de grasmat en schoot zonder twijfel binnen. Overigens zal Jones bij de return een schorsing moeten uitzitten omdat hij van arbiter William Collum een gele kaart kreeg nadat hij om een gele kaart voor een tegenstander vroeg.

Na rust bleef het kansen regenen voor beide ploegen. Met Nordin Amrabat als vervanger van Sneijder in de gelederen liet Galatasaray een grote kans liggen. Drogba en Yilmaz leken alleen op Hildebrand af te kunnen, maar de Ivoriaan speelde zijn collega-spits onnodig in buitenspelpositie aan. Omdat Draxler en Huntelaar eveneens scherpte misten in de afronding, bleef die misser zonder gevolgen. Een kwartier voor tijd werd Huntelaar vervangen.

De laatste grote kans was voor Yilmaz. Hij schoot tot zijn eigen wanhoop voorlangs, waardoor Schalke zich de morele winnaar zal wanen door het goede spel, het gemaakte uitdoelpunt en het resultaat, maar liet wel na met een zege te vertrekken uit Turkije. Over twee weken moet blijken of het Galatasaray of Schalke 04 zal zijn dat zich plaatst voor de laatste acht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen