Discutabele penalty Cavani breekt taaie Nancy-muur

Paris Saint-Germain heeft op weg naar de Champions League-return tegen Barcelona op de valreep een slippertje in de Ligue 1 voorkomen (1-0). Een discutabele strafschop kostte AS Nancy een punt.

Paris Saint-Germain had zaterdag in het eigen Parc des Princes veel moeite om een antwoord te vinden op de defensieve spelopvatting van Nancy. Keeper Sergey Chernik hield lang zijn doel schoon. Op slag van rust werd hij wel gepasseerd, maar scheidsrechter Antony Gautier meende dat Edinson Cavani een overtreding had begaan voordat de bal in het doel van Nancy ging.

In de tachtigste minuut werd de ban dan toch gebroken. Na een lichte overtreding op Serge Aurier kreeg PSG een strafschop, die door Cavani werd benut. De 37ste treffer van de Uruguayaan in zijn 36ste duel was genoeg voor de drie punten.

Nancy, dat via Alexis Busin bij een 0-0 stand de paal had geraakt, was niet bij machte de achterstand goed te maken. Door de overwinning kwam PSG in punten op gelijke hoogte met koploper AS Monaco, dat zondag speelt tegen FC Nantes. Woensdag wacht de return tegen Barcelona in Camp Nou, waar PSG een 4-0 voorsprong van de heenwedstrijd verdedigt.