Indrukwekkend PSG ruikt koppositie na afslachting Marseille

Paris Saint-Germain heeft zondagavond nog maar eens benadrukt weer helemaal terug te zijn in de Ligue 1. Le Classique, de kraker tegen Olympique Marseille, werd met duidelijke cijfers gewonnen: 1-5.

PSG maakte vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Marseille aan een kansloze missie bezig was. De ploeg van trainer Unai Emery overklaste de tegenstander op alle fronten en kwam al na zes minuten terecht op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap van Marco Verratti werd door Edinson Cavani doorgekopt en met het hoofd afgerond door Marquinhos. Tien minuten later werd het al 0-2 toen Edinson Cavani scoorde na een briljante pass van Javier Pastore.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft geen moment. Een bekeken intikker van Lucas Moura tilde de stand vijf minuten na rust naar 0-3 en tien minuten later viel de vierde PSG-goal toen invaller Julian Draxler scoorde na een uitstekende voorzet van Thomas Meunier. Rod Fanni deed nog iets terug namens Marseille, maar het slotakkoord was toch weer voor de bezoekers. Blaise Matuidi joeg de bal de bovenhoek in na goed terugleggen van Verratti: 1-5.

PSG heeft de achterstand op koploper AS Monaco door de indrukwekkende zege weer teruggebracht tot drie punten, met nog elf wedstrijden te gaan. Olympique Marseille, waar Karim Rekik zelfs niet op de bank zat, staat zevende.