Memphis geeft showtje weg in droomduel met Metz

Reacties

Memphis Depay is zondagavond uitgegroeid tot de grote man bij de competitiezege van Olympique Lyon op Metz. De Nederlander was bij vier goals direct betrokken in de met 5-0 gewonnen wedstrijd in de Ligue 1.

Memphis geeft showtje weg in droomduel met Metz

De van Manchester United overgekomen linksbuiten is voor Lyon niet speelgerechtigd in de Europa League en had donderdagavond dus geen rol bij de 7-1 zege van de Fransen op AZ. De frisse Memphis liet zich tegen laagvlieger Metz in het Parc Olympique Lyonnais van zijn beste kant zien.

In de 43ste minuut opende de naar binnengekomen aanvaller de score door van dichtbij binnen te tikken na een schot van Alexandre Lacazette tegen de paal. Het tweede doelpunt van de Oranje-international was een stuk fraaier. Memphis kreeg de bal ietwat gelukkig mee bij een dribbel in het strafschopgebied en rondde af met een hard schot in de verre hoek.

Eenmaal in het zadel geholpen door de Nederlander had Lyon geen problemen meer met Metz. Door een eigen goal van Ivan Balliu liep de score op tot 3-0. De verdediger liep de bal ongelukkig in zijn eigen doel toen Memphis collega-aanvaller Lacazette probeerde te bereiken.

Niet veel later liet de winteraankoop zich weer zien. Dit keer door Lacazette in stelling te brengen. De spits werkte de bal na het nodige kappen en draaien voorbij Metz-doelman Thomas Didillon. Het maakte de droomavond voor Memphis compleet. Mathieu Valbuena bepaalde de eindstand nog op 5-0 voor Lyon, dat vierde staat in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.