Monaco verteert spektakelduel met City goed

Reacties

AS Monaco heeft zaterdag een benauwde zege geboekt op Guingamp: 1-2. Verdediger Kamil Glik was weer trefzeker, waardoor Monaco weer alleen aan kop gaat in de Ligue 1.

Monaco verteert spektakelduel met City goed

Ligue 1-koploper Monaco was nog maar net bekomen van het Champions League-duel met Manchester City of de volgende competitiewedstrijd stond al op het programma. City won het spektakelstuk in Manchester met 5-3, waardoor de Monegasken in de return in Monaco nog flink aan de bak moeten om de kwartfinale te bereiken.

Het treffen met Guingamp was een stuk minder spectaculair. Monaco dankte Glik niet voor het eerst dit seizoen. Nadat aanvaller Valère Germain een vrije trap had doorgekopt, zorgde de Pool er met een bekeken tikje voor dat de bal in het doel belandde. Voor Glik betekende het zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Geen enkele verdediger scoorde vaker in de Ligue 1.

Monaco kreeg na rust enkele mogelijkheden, maar ook Guingamp was in de counter gevaarlijk. Bij de bezoekers had topscorer Falcao het vizier niet op scherp staan. Hij blijft staan op zestien competitietreffers. In de slotfase benutte Fabinho een strafschop op de Panenka-manier en deed Étienne Didot iets terug namens Guingamp: 1-2.

Achtervolger Olympique Nice kwam vrijdag op gelijke hoogte met Monaco dankzij de 2-1 zege op Montpellier. Monaco heeft na de overwinning op Guingamp weer een voorsprong van drie punten. Paris Saint-Germain heeft zelfs zes punten minder dan de Monegasken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.