Nieuwe hoop PSG na onverwacht slippertje Monaco

AS Monaco heeft vrijdag verrassend twee punten laten liggen bij SC Bastia. Door het 1-1 gelijkspel op Corsica heeft Paris Saint-Germain meer zicht op de Franse titel.

Bastia, dat als nummer negentien vecht tegen degradatie uit Ligue 1, had voor rust een antwoord op de grote aanvalskracht van Monaco. De gasten beten zich stuk op de sterke organisatie van Les Lions, die in de negentiende minuut met een treffer van Sadio Diallo zelfs op voorsprong kwamen.

In de tweede helft herstelde Monaco zich. Met zijn zesde treffer van het seizoen zette Bernardo Silva de koploper van de Ligue 1 kort na rust weer op het goede spoor. Maar verder dan de rake kopbal kwam Monaco niet. Bastia hield stand en pakte zo een verrassend punt.

Paris Saint-Germain kan zondag met een overwinning op Toulouse de achterstand op Monaco terugbrengen tot één punt.