AS Monaco brengt bod uit op Cercle Brugge

Reacties

AS Monaco heeft een poging gedaan om Cercle Brugge te kopen. De Belgische club die is afgezakt naar de Tweede Klasse heeft tot eind deze maand om het bod van de koploper van Frankrijk te bestuderen.

AS Monaco brengt bod uit op Cercle Brugge

Monaco meldt op de eigen website dat het een meerderheidsaandeel wil verwerven in Cercle. Het is onderdeel van het beleid om meer spelers vanuit de eigen opleiding te laten doorstromen naar het eerste elftal. Om die stap te maken, zouden de Monegasken spelers kunnen stallen in Brugge. Momenteel worden er al vier spelers van Monaco verhuurd aan Cercle: Paul Nardi, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine en Tafsir Chérif.

Waar Monaco hoopt te profiteren van de 'Belgische School' bij het opleiden van zijn talenten en tegelijkertijd de tradities en waarden van Cercle wil respecteren, is de eventuele overname door de club van de steenrijke Russische eigenaar Dimitri Rybolovlev voor de Belgen een uitgelezen kans uit de financiële problemen te komen. Eind vorig jaar besloten de aandeelhouders van Cercle tijdens de algemene vergadering op zoek te gaan naar extern kapitaal.

'Met Monaco biedt zich nu een partner aan voor een geslaagd huwelijk', meldt Cercle op de eigen website. De drievoudig kampioen van België en tweevoudig bekerwinnaar degradeerde in 2015 uit de Eerste Klasse en wil met hulp van de miljoenen uit Monaco terugkeren naar het hoogste niveau. Daarbij spiegelt Cercle zich aan Monaco, dat na de promotie in 2013 razendsnel terugkeerde aan de Franse top met hulp van Rybolovlev.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.