AS Monaco krijgt miljoenen terug van Franse bond

Reacties

AS Monaco krijgt 25 miljoen euro terug van de LFP, de overkoepelende organisatie van de Franse profcompetities. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Franse Raad van State eerder deze zomer heeft gedaan.

AS Monaco krijgt miljoenen terug van Franse bond

Monaco kwam in januari 2014 met de LFP overeen om het belastingvoordeel ten opzichte van de in Frankrijk gevestigde profclubs af te kopen voor een totaalbedrag van vijftig miljoen euro. De club uit het prinsdom voorkwam daarmee dat het hoofdkwartier moest worden verplaatst naar een locatie binnen de Franse grenzen.

Doordat de nummer drie van afgelopen seizoen in Monaco gevestigd bleef, ontsnapte het aan het betalen van de miljoenentaks waardoor concurrerende clubs uit de Ligue werden getroffen. Donderdagavond maakte de betaaldvoetbaltak van de Franse voetbalbond (FFF) echter bekend dat de deal met Monaco in juli als niet rechtsgeldig is beoordeeld.

Het gevolg is dat Monaco de eerste helft van de vijftig miljoen euro die het al had overgemaakt, nu terugkrijgt. Vóór 9 november moet de zaak zijn afgehandeld. Het betekent dat Monaco weer iets meer financiële slagkracht heeft. De club van de steenrijke eigenaar Dmitry Rybolovlev (foto) verkocht afgelopen zomer nog voor 160 miljoen euro aan spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.