Financiële status aparte AS Monaco in het gedrang

Reacties

AS Monaco moet door een uitspraak van de Franse rechter vrezen een financieel voordeel kwijt te raken. Omdat de Monegasken officieel opereren vanuit Monaco, en niet vanuit Frankrijk, kon de club de zogeheten 'supertax' omzeilen. Daar komt nu een einde aan.

Financiële status aparte AS Monaco in het gedrang

Monaco heeft ten opzichte van de Franse clubs momenteel nog een enorm belastingvoordeel. De club ontloopt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kampioen Paris Saint-Germain, de wet die bepaalt dat alle werknemers met een jaarsalaris van meer dan één miljoen euro 75 procent belasting moeten betalen. De clubs worden geacht dat te compenseren.

Vanwege dat fiscale voordeel ontstond in Frankrijk de roep dat Monaco het hoofdkwartier moest verplaatsen naar een plaats binnen de Franse landsgrenzen. Uiteindelijk kwam het tot een andere oplossing. AS Monaco ging niet akkoord met het verzoek en sloot een deal met de Franse voetbalbond (FFF). De club moest ter compensatie eenmalig vijftig miljoen euro neertellen. Door dat te doen dacht de steenrijke eigenaar Dmitry Rybolovlev (foto) die discussie naar de achtergrond te hebben verdrongen.

Dat was echter niet voldoende voor de andere clubs, die onder aanvoering van Paris Saint-Germain en Olympique Marseille, naar de rechter stapten. Het protest van de andere clubs heeft ertoe geleid dat de rechter vrijdag in het nadeel van Monaco uitspraak heeft gedaan. De clubs hebben nu vier maanden om een andere, gezamenlijke oplossing te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.