Dijkhuizen: 'Verschrikkelijk, een beschamende vertoning'

Reacties

Het Brentford van manager Marinus Dijkhuizen zette zichzelf dinsdag in de League Cup grandioos voor schut. Reden genoeg voor de Nederlandse manager om door het stof te gaan.

Dijkhuizen: 'Verschrikkelijk, een beschamende vertoning'

Zaterdag pakte Brentford in de competitie thuis nog een punt tegen Ipswich Town (2-2) door in de extra tijd twee keer te scoren, maar dinsdag ging het mis. Binnen twaalf minuten stond het twee niveaus lager spelende Oxford United op 0-3, de teller stopte uiteindelijk bij 0-4. De voormalige trainer van Excelsior kon niet anders dan toegeven dat zijn ploeg een blamerende nederlaag had geleden.

'Het was verschrikkelijk', begon Dijkhuizen zijn relaas na afloop. 'Echt een beschamende vertoning van mijn ploeg. Na twaalf minuten was het al game over. Er was geen organisatie, niemand binnen de ploeg stond op. Zij begonnen erg sterk en ieder schot op doel ging erin.' Dijkhuizen zag zijn ploeg mede door de mand vallen door de blessure van voormalig FC Twente-verdediger Andreas Bjelland.

Hij voerde dat echter niet op als excuus. 'De blessure van Andreas maakte het er niet makkelijker op. Maar ik ben boos omdat dit een mentaal probleem was. Ik heb in de voorbereiding op het seizoen al gezegd dat er geen makkelijke duels zijn, en vandaag nog eens herhaald dat Oxford gewoon een goede ploeg is. Nou, dat hebben we gezien. Mijn ploeg heeft zich geen moment met hen kunnen meten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.