'Vraag me af of komst van Haller haalbaar is'

Reacties

Zijn debuut op de bank van Brentford was een hoogtepunt voor Marinus Dijkhuizen, die beseft dat het aantrekken van FC Utrecht-aanvaller Sebastién Haller waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor The Bees.

'Vraag me af of komst van Haller haalbaar is'

De blessuretijd was al ingegaan bij Brentford – Ipswich Town, toen de thuisclub tegen een ogenschijnlijk kansloze 0-2 achterstand aankeek. Dijkhuizen verzoende zich al bijna met een teleurstellend debuut op Griffin Park. Maar vijf minuten later steeg er alsnog een hartstochtelijk gejuich op uit het stadion. Invaller Andre Gray (92ste minuut) en James Tarkowski (slotseconde) bepaalden de eindstand op 2-2. 'Dit gelijkspel voelt als overwinning', gaf de coach na afloop aan tegenover Voetbal International.

Lachend gezicht dus bij Dijkhuizen, die bij de Engelse club geassisteerd wordt door Roy Hendriksen (vorig seizoen rechterhand van Ruud Brood bij NEC). Al gaf hij toe dat hij niet meer op het punt gerekend had na de Ipswich-doelpunten van Kevin Bru en Ryan Fraser.

'Nee, natuurlijk niet. Ik vond wel dat we recht hadden op het punt overigens. Met name in de slotfase kregen we kansen genoeg. Maar heel eerlijk: ik had niet meer verwacht dat we het zouden ombuigen. We hadden moeite met het fysieke spel van Ipswich en waren soms slordig in balbezit. Op karakter hebben we een punt overgehouden. Loon naar werken dus.'

Dijkhuizen is naar Engeland gegaan met het idee om wat meer voetbal in Brentford te slijpen, zonder daarbij het kenmerkende kick and rush helemaal teniet te doen. Maar op het on-Engels slechte veld van Brentford was verzorgd voetbal spelen amper mogelijk. Desondanks genoot de Westlander met volle teugen van zijn debuut in het Championship, zeker met de late gelijkmaker in gedachten.

'Die sfeer, die entourage. Dit is waarom elke speler of trainer graag in Engeland wil voetballen. Ik haal mijn hart op bij Brentford. Fenomenaal gewoon. Ik heb er geen woorden voor.'

Haller
De treffer van Gray betekent vermoedelijk overigens zijn laatste in dienst van Brentford. Hij staat voor een vertrek naar Hull City. Sébastien Haller van FC Utrecht is in beeld om naar Brentford te komen als vervanger.

'Het klopt dat we dat een interessante speler vinden, al vraag ik me af of zijn komst haalbaar is. Ik vrees van niet', aldus Dijkhuizen, om vervolgens zijn vreugde over zijn geslaagde entree te delen met overgekomen vrienden en familie op de tribune. Dijkhuizen, afgelopen jaar ook al succesvol bij Excelsior: 'Een ding is zeker: dit is een van de mooiste dagen uit mijn trainerscarrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.