Dijkhuizen: 'Niet nerveus, wel gezonde spanning'

Reacties

'Hectisch, mooi en leerzaam.' Zo vat coach Marinus Dijkhuizen zijn eerste weken bij Brentford samen. Zaterdag begint voor hem het echte werk. Ipswich Town is op het eigen Griffin Park de eerste tegenstander in het Championship.

Dijkhuizen: 'Niet nerveus, wel gezonde spanning'

'Nerveus ben ik niet, maar ik geloof wel dat er morgen wat wedstrijdspanning bij me naar boven zal komen, ja', zegt de oefenmeester tegen Voetbal International, dat hem deze dagen op de voet volgt.

De trainerscarrière van Dijkhuizen leest vooralsnog als een jongensboek. In 2013 was hij nog coach bij de amateurs van De Meern. Nu traint hij een club met Premier League-ambities: Brentford. En het is niet toevallig dat die club uitgerekend bij hem uitkwam. Of het nu bij de amateurs van Montfoort of De Meern was; steeds leidde de aanwezigheid van de oud-spits tot succes.

Nadat hij ook bij Excelsior, zijn eerste profclub, ver boven verwachting had gepresteerd met een promotie uit de Jupiler League en directe handhaving in de Eredivisie, raakte Brentford in hem geïnteresseerd. Die club staat er immers om bekend dat het zich in haar keuzes voor trainers en spelers laat leiden door statistieken. En daarin scoorde Dijkhuizen zeer hoog.

Juiste trainer
'Soms knijp ik nog wel eens in mijn arm van wat er allemaal gebeurd is met me', bekende de oefenmeester vrijdag na afloop van de laatste training van The Bees tegenover VI. 'Ik geniet van elke seconde van mijn avontuur bij Brentford. Ik geloof in de plannen van de clubleiding, die binnen enkele jaren wil promoveren naar de Premier League. Aan mij om te laten zien dat ze daarvoor de juiste trainer hebben aangetrokken.'

Hoewel Dijkhuizen vooral op basis van zijn sterke statistieken bij Excelsior in beeld kwam bij Brentford, wil de coach daarover toch nog een nuance plaatsen. 'Natuurlijk heb ik op basis van die goede statistieken een kans gekregen om te solliciteren bij deze club, maar feit is wel dat ze bij zo'n procedure niet over één nacht ijs gaan. Los van die statistieken, was mijn verhaal ook gewoon goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.