Houdini-act helpt Dijkhuizen aan punt bij Brentford-debuut

Marinus Dijkhuizen is bij zijn debuut als manager van Brentford op miraculeuze wijze ontsnapt aan een nederlaag. Op het eigen Griffin Park maakte Brentford twee doelpunten in de extra tijd en speelde het zo gelijk: 2-2.

Dijkhuizen hield in het thuisduel met Ipswich voormalig FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland op de reservebank. Josh McEachran, vorig jaar nog verhuurd aan Vitesse, was niet beschikbaar door een blessure.

Vlak voor rust kwam Ipswich op voorsprong door een volley van Kevin Bru. In de vijftigste minuut verdubbelden de bezoekers hun marge met een intikker van Ryan Fraser.

Daarmee leek Dijkhuizen zijn avontuur in het Championship te beginnen met een nederlaag, maar in de extra tijd kwam zijn elftal toch nog terug. Gouden wissel Andre Gray maakte in de 92ste minuut de aansluitingstreffer en drie minuten later was het James Tarkowski die Dijkhuizen bij zijn debuut toch nog een punt bezorgde: 2-2.

Kieftenbeld
Maikel Kieftenbeld maakte ook zijn entree op het tweede niveau in Engeland. Hij speelde 62 minuten mee bij Birmingham City en won met 2-1 van Reading. Tjaronn Chery debuteerde eveneens voor zijn nieuwe club. Hij deed 71 minuten mee bij Queens Park Rangers, dat met 2-0 verloor bij Charlton Athletic.