Dijkhuizen blameert zich met Brentford in League Cup

Reacties

Marinus Dijkhuizen heeft dinsdagavond in de eerste ronde van het Engelse League Cup-toernooi met zijn nieuwe club Brentford een gevoelige nederlaag geleden. League Two-club Oxford United was op Griffin Park met 4-0 te sterk. Tjaronn Chery bekert met Queens Park Rangers zonder te spelen wel verder.

Dijkhuizen blameert zich met Brentford in League Cup

Brentford – Oxford United 0-4
Dijkhuizen kon zijn geluk zaterdag nog niet op toen Brentford in de slotfase nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepte in het competitieduel met Ipswich Town. Tegen het twee klassen lager spelende Oxord United ging het echter helemaal mis. Binnen twaalf minuten stond het 0-3 door treffers van Liam Sercombe, Danny Hylton en Kemar Roofe. Nadat voormalig FC Twente-verdediger Andreas Bjelland in de rust werd gewisseld, strooide Johnny Mullins nog wat zout in de wonden.

Yeovil Town – Queens Park Rangers 0-3
Voor Chery was zijn avontuur bij Queens Park Rangers zaterdag nog teleurstellend begonnen met een 2-0 nederlaag tegen Charlton Athletic. De van FC Groningen overgekomen middenvelder zat dinsdag in tegenstelling tot dat duel op de bank op bezoek bij Yeovil Town. Hij zag dat zijn nieuwe ploeggenoten tegen League Two-club Yeovil Town wel deden wat ze moesten doen: winnen. Sebastian Polter, Jay Emmanuel-Thomas en Nedum Onuoha gaven die zege gestalte.

Huddersfield Town – Notts County 1-2
Het Nederlands getinte Notts County van manager Ricardo Moniz was eveneens succesvol. De League Two-club zorgde voor een flinke stunt door Championship-club Huddersfield Town op eigen veld te verslaan. Liam Noble was met twee goals de held van de avond bij de ploeg van de in de basis begonnen Julian Jenner, Civard Sprockel en Gill Swerts, die in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, en de op de bank begonnen Genaro Snijders en Mawouna Amevor. Die laatste moest eveneens met rood het veld verlaten.

Bolton Wanderers – Burton Albion 0-1
Stunten was ook wat manager Jerrel Hasselbaink dinsdagavond deed in het uitduel met Bolton Wanderers. Burton Albion was met 1-0 te sterk voor de één klasse hoger spelende Championship-club. Een treffer van Matthew Palmer in de 87ste minuut was daarvoor voldoende.

Overige duels
Elders op de Engelse velden kwamen ook nog tal van Nederlanders in actie. Danny Holla won met Brighton & Hove Albion (Championship) op het nippertje (1-0) van Southend United (League One), Rajiv van La Parra had als invaller een aandeel in de 2-1 zege van Wolverhampton Wanderers (Championship) op Newport County (League Two). Doelman Kelle Roos hield met Rotherham United (Championship) zijn doel schoon tegen Cambridge United (League Two): 1-0.

Dorus de Vries moest daarentegen vier treffers incasseren. De Haagse goalie blameerde zich met Nottingham Forest (Championship) tegen League One-club Walsall. Tom Bradshaw maakte er drie. Kevin van Veen was al even ongelukkig. De voormalige FC Oss-spits miste als invaller een strafschop in de penaltyserie, waardoor zijn club Scunthorpe United (League One) werd uitgeschakeld door competitiegenoot Barnsley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.