Diego Costa is klaar voor Oranje

Reacties

VI-redacteur Süleyman Öztürk kijkt als kenner van het buitenlandse voetbal vast vooruit naar het openingsduel van Oranje. Op 13 juni wacht wereldkampioen Spanje.

Diego Costa is klaar voor Oranje

Tien dagen voor het openingsduel met Oranje trainde Spanje dinsdag voor het eerst met een complete selectie. In Washington heette bondscoach Vicente del Bosque de kampioenen van Real Madrid en Atlético Madrid welkom.

Tijdens de eerste trainingen in het Robert. F. Kennedy Memorial Stadium werden direct een aantal zaken duidelijk, voor zover ze al onduidelijk waren. Want een basisopstelling formeren is niet zo heel moeilijk, ondanks het beschikbare topmateriaal.

Stefan de Vrij zal zoals het er nu uitziet te maken krijgen met rugnummer 19, met Diego Costa dus. De aanvaller trainde de afgelopen dagen zonder problemen mee en werd in de trainingen gekoppeld aan Pedro, die op de rechterflank voor diepte moet zorgen. Andrés Iniesta zal tegen het Nederlands elftal op papier op de linkerbuitenkant staan, maar geniet de vrijheid de ruimtes op te zoeken waarvandaan hij naar openingen kan zoeken en tussenstation is in het tiqui-taca.

Zaterdagavond wacht een laatste test voor La Roja. Dan is El Salvador oefenpartner in een wedstrijd waarin gericht wordt gewerkt naar het WK. Del Bosque heeft nog één keuze te maken: wie de rechtsback wordt. Dat duel gaat tussen César Azpilicueta en Juanfran (Atlético), waarbij Azpilicueta momenteel de eerst aangeweze lijkt. De Chelsea-verdediger is tevens de back-up voor linkervleugelverdediger Jordi Alba.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.