Villa stopt na het WK als Spaans international

Reacties

David Villa neemt na het naderende WK in Brazilië afscheid als international van Spanje. Dat heeft de topscorer aller tijden van de Spaanse nationale ploeg woensdag bekend gemaakt. De 32-jarige spits is in de nadagen van zijn carrière toe aan meer rustmomenten.

Villa stopt na het WK als Spaans international

Dat Villa wil gaan afbouwen bleek ook al uit de transfer die hij gaat maken. De ex-speler van Valencia en Barcelona gaat Atlético Madrid na één seizoen alweer verlaten om in Amerika voor New York City FC te gaan spelen. Zijn prestaties in het huidige kalenderjaar kondigden de stap terug ook al enigszins aan, omdat Villa sinds 8 maart geen enkel doelpunt meer heeft gemaakt voor Atlético.

Zijn seizoentotalen – vijftien goals in 47 optredens - tonen echter aan dat El Guaje (Het Jochie) het scoren nooit echt is verleerd. Toch vindt hij het tijd om te stoppen als international. 'Ik zeg het niet graag, maar dit worden mijn laatste wedstrijden voor de nationale ploeg. Gezien mijn leeftijd, mijn spel en alles dat ik heb gegeven voor het team is het tijd. Ik heb al jarenlang geen fatsoenlijke zomervakantie meer gehad. Het zal me goed doen.'

De winnende treffer van David Villa in de kwartfinale van het WK 2010 tegen Paraguay (1-0) is voorlopig zijn laatste goal op een eindtoernooi.
De winnende treffer van David Villa in de kwartfinale van het WK 2010 tegen Paraguay (1-0) is voorlopig zijn laatste goal op een eindtoernooi.

Met 56 treffers had Villa in zijn negen jaar durende interlandloopbaan een groot aandeel in de recente successen van Spanje. Op het EK 2012 ontbrak hij weliswaar doordat hij niet op tijd was hersteld van een gebroken scheenbeen, maar op weg naar de eindzeges op het EK 2008 en het WK 2010 was Villa met respectievelijk vier en vijf treffers van grote waarde en werd hij - in 2010 gedeeld - topscorer van die toernooien. Op het WK 2006 scoorde hij drie keer voor Spanje.

In Brazilië gaat Villa als back-up voor Diego Costa, zijn ploeggenoot bij Atlético, op voor zijn laatste kunstje. 'Vanaf de eerste dag wil ik van dit toernooi genieten, een geweldig WK beleven en ervoor zorgen dat er een tweede ster (elke ster vertegenwoordigt één wereldtitel, red.) komt op het Spaanse shirt', aldus de 94-voudige international, die op 13 juni met Spanje tegenover het Nederlands elftal staat.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.