Villa bevestigt vertrek uit Madrid, transfer Lampard nadert

Reacties

David Villa (32) heeft bevestigd dat hij Atlético Madrid gaat verruilen voor New York City FC. In gesprek met de clubwebsite neemt de aanvaller afscheid.

Villa bevestigt vertrek uit Madrid, transfer Lampard nadert

De 32-jarige Villa verkast naar de in de MLS actieve club, die deels door Manchester City werd opgericht. Zaterdag was de Spaanse spits al gezien in Manchester, waar hij een medische keuring onderging.

De oud-spits van Sporting Gijón, Zaragoza, Valencia, Barcelona én topscorer aller tijden van Spanje zegt genoten te hebben van zijn seizoen bij Atlético. De Spaanse titel werd binnengesleept en de Champions League-finale werd op het nippertje verloren van Real Madrid (op de foto druipt Villa af na de verloren finale, met op de achtergrond Toby Alderweireld).

'Ik kijk terug op een geweldig seizoen. Niet alleen als speler, maar ook als mens', aldus Villa. 'De herinnering aan dit jaar blijft mijn hele leven bij me. Atlético is een grote familie.'

'Natuurlijk blijft die halve minuut in de Champions League-finale een zere plek', doelt Villa op de gelijkmaker van Sergio Ramos een handvol seconden voor het einde van de reguliere speeltijd. Uiteindelijk won Real na verlenging. 'Maar we zijn succesvol geweest en ik weet zeker dat Atlético dat ook zal blijven. Ik wil trainer Diego Simeone ook bedanken voor alles wat hij voor me gedaan heeft.'

Uitkomen voor New York City FC ziet Villa als een nieuw avontuur. 'Ik zie daar een uitdaging in. Ik zie dit als een belangrijke stap in mijn loopbaan en in mijn leven.' Overigens zal Villa deze zomer eerst nog met Spanje uitkomen op het WK, waar Oranje een van de tegenstanders is.

Lampard
Met de komst van Villa lijkt de Amerikaanse club nog niet klaar. Alles wijst er immers ook op dat Frank Lampard op transfervrije basis Chelsea na dertien jaar achter zich zal laten en een contract zal ondertekenen in New York.

Het einde van het tijdperk van Lampard bij Chelsea nadert.
Het einde van het tijdperk van Lampard bij Chelsea nadert.
De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.