Veel Spanjaarden spelen met hun 'clubnummers' op WK

Reacties

Bondscoach Vicente del Bosque heeft de rugnummers van de Spaanse selectie voor het WK bekend gemaakt. Veel spelers zullen met dezelfde rugnummers gaan spelen als die ze bij hun club dragen.

Veel Spanjaarden spelen met hun 'clubnummers' op WK

Zo heeft de nieuwbakken spits Diego Costa nummer 19 gekregen van Del Bosque, het nummer dat hij ook draagt bij Atlético Madrid. David Silva draagt - net als bij Manchester City - nummer 21 en Jordi Alba neemt het rugnummer 18 mee van Barcelona naar La Furia Roja.

Ook Real Madrid-spelers Iker Casillas (1) en Xabi Alonso (14) dragen bij de nationale ploeg hetzelfde nummer als bij hun werkgever, net als Barça-middenvelder Sergio Busquets (16) en verdediger Gerard Piqué (3). Spits Fernando Torres speelt op zijn beurt bij zowel Chelsea als Spanje met nummer 9.

Heel vreemd is dat overigens niet, bij Spanje spelen ze al jaren grotendeels met vaste rugnummers. Zo speelden de bovengenoemde spelers die op het WK 2010 en het EK 2012 actief waren (Diego Costa was er allebei de toernooien niet bij, Jordi Alba alleen in 2010 niet) ook al met de rugnummers van dit jaar.

    De rugnummers van de 23 Spaanse WK-gangers

    1. Iker Casillas 12. David De Gea
    2. Raúl Albiol 13. Juan Mata
    3. Gerard Piqué 14. Xabi Alonso
    4. Javi Martínez 15. Sergio Ramos
    5. Juanfran 16. Sergio Busquets
    6. Andrés Iniesta 17. Koke
    7. David Villa 18. Jordi Alba
    8. Xavi 19. Diego Costa
    9. Fernando Torres 20. Santi Cazorla
    10. Cesc Fàbregas 21. David Silva
    11. Pedro Rodríguez 22. César Azpilicueta
    23. Pepe Reina
    Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.