Xabi Alonso: 'Niet bang voor of bezorgd om Nederland'

Reacties

Xabi Alonso treft in Nederland een oude bekende tijdens de openingswedstrijd van Spanje op het WK, maar de middenvelder schaart Oranje niet onder de favorieten. Vier jaar geleden geleden in Zuid-Afrika stonden beide landen nog in de eindstrijd van het WK.

Xabi Alonso: 'Niet bang voor of bezorgd om Nederland'

De finale in Zuid-Afrika ging na verlenging uiteindelijk naar Spanje (1-0). Oranje beet van zich af, was zelfs dicht bij de winst, maar toch denkt middenvelder Xabi Alonso dat La Furia Roja zich niet druk hoeft te maken over de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

'Het is een goede, jonge ploeg waartegen we op onze hoede moeten zijn', denkt de speler van Real Madrid. 'Als we die eerste wedstrijd verliezen, kunnen we onszelf in een lastig parket brengen. In 2010 speelden ze met de instelling die je in een finale nodig hebt, maar daar zijn we nu niet meer bang of bezorgd om.'

Toch denkt Alonso niet dat Spanje de poulefase zonder meer overleeft. Daarbij denkt hij vooral terug aan vier jaar geleden, toen Zwitserland in de openingswedstrijd ondanks een overvloed aan Spaans balbezit met 1-0 won. 'Die wedstrijd is het bewijs dat elke tegenstander het je lastig kan maken. Als je niet op het toppen van je kunnen speelt, kom je tegen iedereen in de problemen.

Over de kanshebbers, waar hij ook zijn eigen Spanje onder schaart, hield hij zich nog wat op de vlakte. 'Historisch gezien hebben landen als Brazilië, Duitsland, Argentinië, Italië en wij altijd een kans. Maar het ligt tegenwoordig erg dicht bij elkaar. Ik sluit zelfs niet uit dat er een verrassing wereldkampioen wordt.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.