Clasie keert terug op druk bezochte Oranje-training

Reacties

Jordy Clasie heeft zijn enkelproblemen achter zich gelaten. De 22-jarige middenvelder liet maandag nog verstek gaan vanwege een lichte kneuzing, maar trainde dinsdag voor de ogen van duizenden fans weer mee tijdens de laatste oefensessie in aanloop naar de oefeninterland tegen Wales.

Clasie keert terug op druk bezochte Oranje-training

Of de Feyenoorder woensdagavond om 20.30 uur in De Arena aan de aftrap zal staan als vervanger van Jonathan de Guzman is nog niet zeker. De 26-jarige middenvelder van Swansea City haakte tijdens de besloten training van maandagochtend voortijdig af met een hamstringblessure.

Bondscoach Louis van Gaal liet maandagmiddag tijdens de persconferentie al weten dat De Guzman daardoor zeer waarschijnlijk niet in actie zou komen tegen Wales. De in Canada geboren Oranje-international geldt als beoogde partner van Nigel de Jong. Tegen Ghana (1-0) vormde het tweetal het controlerende blok op het middenveld.

Doordat De Guzman voorlopig rust moet houden krijgt Clasie mogelijk een herkansing in de basiself van Oranje. In de eerste oefeninterland in aanloop naar het WK tegen Ecuador (1-1) haalde Van Gaal hem ondanks een schitterende assist op Robin van Persie nog halverwege naar de kant, omdat hij in de eerste helft te veel balverlies had geleden in de ogen van Van Gaal. Ook een basisplaats voor Leroy Fer behoort echter tot de mogelijkheden. Hij trainde dinsdag mee met de basisspelers.

Nadat het Nederlands elftal woensdagavond tegen Wales heeft geoefend, vertrekt de voltallige WK-selectie donderdag per vliegtuig naar Brazilië. Op 13 juni wacht de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje. Tot die tijd bereidt Oranje zich voor op dat duel op het trainingscomplex van de Braziliaanse topclub Flamengo in Rio de Janeiro.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.