Clasie laat Oranje-training uit voorzorg schieten

Reacties

Jordy Clasie ontbrak maandag op de besloten training van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal trainde slechts met 22 spelers omdat de 22-jarige middenvelder te veel last had van een licht gekneusde enkel.

Clasie laat Oranje-training uit voorzorg schieten

Clasie bleef daarom uit voorzorg aan de kant, maar is niet de eerste Oranje-international die in aanloop naar het WK met fysieke ongemakken kampt. Daryl Janmaat hield aan het oefenduel met Ecuador eveneens een enkelblessure over, terwijl collega-rechtsback Paul Verhaegh vanwege eenzelfde blessure eveneens enkele trainingen liet schieten.

Voor Rafael van der Vaart was een kuitblessure zelfs reden om zich af te melden voor de mondiale eindronde in Brazilië. Eerder zag bondscoach Louis van Gaal met Kevin Strootman al een belangrijke steunpilaar wegvallen, omdat de middenvelder van AS Roma een kruisband afscheurde. Het was voor Van Gaal reden te switchen van systeem (4-3-3 naar 5-3-2).

Zo'n vaart zal het in het geval van Clasie waarschijnlijk niet lopen. Of de achtvoudige international maandagavond tijdens de tweede besloten training van de dag alweer aanwezig zal zijn is nog niet duidelijk. Dinsdag traint Oranje voor het laatst in het AZ-stadion, ditmaal tijdens een voor het publiek opengestelde sessie.

Overigens geeft Van Gaal maandagmiddag om 15.30 uur een persconferentie. Dan zullen onder meer de rugnummers van de 23 WK-gangers bekend worden. Woensdagavond speelt Oranje de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK. Wales is om 20.30 uur de tegenstander in De Arena. Donderdag stapt het Nederlands elftal in het vliegtuig naar Brazilië.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.