Karrenvracht aan ervaring bij Spanje en Uruguay

Reacties

Van alle landen die deelnemen aan het WK in Brazilië heeft Spanje met afstand de meest ervaren selectie. Gemiddeld hebben de 23 spelers van de Europees- en wereldkampioen bijna zestig interlands in de benen.

Karrenvracht aan ervaring bij Spanje en Uruguay

● Het totaal aantal interlands van de 23 Spaanse WK-gangers bedraagt 1.374, het meeste van alle WK-deelnemers. De groep van bondscoach Vicente del Bosque telt liefst vijf spelers met meer dan honderd interlands en nog eens zeven spelers met minstens zestig caps.

Achter Spanje volgt Uruguay met gemiddeld 49 interlands per international. In de selectie van bondscoach Óscar Tabárez hebben dertien (!) van de 23 internationals minstens vijftig interlands op hun naam.

● De selectie van Algerije herbergt de minste internationale ervaring. Gemiddeld speelde een Algerijnse WK-ganger nog geen zestien interlands. Het Nederlands elftal kent een moyenne van 28 interlands per spelers. Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn met elk 98 duels het meest ervaren.

● Als we kijken naar het gemiddeld aantal doelpunten per WK-deelnemer dan hebben Duitsland, opnieuw Spanje en Oranje de beste papieren. De internationals in de Duitse selectie waren samen goed voor 219 treffers, een moyenne van bijna tien goals per speler. Spanje en Nederland volgen met een gemiddelde van respectievelijk 9,48 en 7,00 goals per international.

● Ook qua scorend vermogen heeft Algerije de zwakste cijfers. Gezamenlijk bedraagt de productie van de Algerijnse WK-gangers veertig goals, een gemiddelde van 1,74. Opvallend is dat ook Frankrijk bijzonder slecht scoort: een totaal van zestig goals, waarvan Karim Benzema (negentien) en Franck Ribéry (zestien) er samen meer dan de helft voor hun rekening nemen (35).

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.