Di Matteo neemt het bij Schalke over van Keller

Reacties

Schalke 04 heeft afscheid genomen van trainer Jens Keller. Roberto Di Matteo moet de club van Klaas-Jan Huntelaar weer op de rails krijgen.

Di Matteo neemt het bij Schalke over van Keller

De ontmoeting van afgelopen zaterdag met 1899 Hoffenheim (2-1 verlies) bleek het laatste duel van Schalke te zijn onder de leiding van Keller. Na een reeks van slechts twee zeges in zeven wedstrijden achtte de clubleiding een wisseling van de wacht noodzakelijk. De trainer was sinds december 2012 verantwoordelijk voor de hoofdmacht van Die Königsblauen na het ontslag van Huub Stevens.

Het gedwongen vertrek van Keller tekende zich al af, wat ook wordt bevestigd door de snelheid waarmee een opvolger is vastgelegd. Want Di Matteo begint met een contract tot medio 2017 op zak per direct in Gelsenkirchen.

De 44-jarige Italiaan, die perfect Duits spreekt vanwege zijn Zwitserse achtergrond, heeft weinig ervaring als hoofdtrainer. De oud-international werkte alleen bij West Bromwich Albion en Chelsea als eindverantwoordelijke. Bij die laatste club werd hij in november 2012 ontslagen, ondanks de winst van de Champions League in het seizoen ervoor.

Di Matteo werd kort na zijn vertrek bij Chelsea ook genoemd als belangrijke kandidaat voor de vacature bij Schalke na het ontslag van Stevens. Destijds koos de club voor Keller, die twee jaar later dus plaats moet maken voor de Italiaan.

Op 25 november krijgt Schalke 04 in de groepsfase van de Champions League bezoek van Di Matteo's oude club Chelsea. In Londen eindigden het duel tussen die teams eerder dit seizoen in 1-1, waarbij Huntelaar de Duitse treffer voor zijn rekening nam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.