Chelsea legt Benítez vast als opvolger van Di Matteo

Chelsea heeft snel gehandeld na het ontslag van manager Roberto di Matteo. Binnen een dag is Rafael Benítez aangesteld als (tijdelijke) vervanger.

Chelsea legt Benítez vast als opvolger van Di Matteo

Na de pijnlijke 3-0 nederlaag van dinsdag bij Juventus in de Champions League achtte de leiding van Chelsea de tijd rijp voor weer een wisseling van de wacht. Di Matteo moest het verlies in de Champions League bekopen met zijn ontslag.

Chelsea had minder dan twaalf uur nodig om een vervanger aan te stellen. Rafael Benítez, die sinds zijn vertrek bij Internazionale in december 2010 zonder club zat, tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Benítez was voor zijn periode bij Inter van 2004 tot 2010 in Engeland werkzaam bij Liverpool.

Volgens de leiding van Chelsea heeft Benítez de kwaliteiten en de ervaring om de Londense club direct op het juiste spoor te brengen om de doelstellingen te halen.

De 52-jarige Spanjaard wordt door Chelsea interim-coach genoemd, hetgeen betekent dat de Londense club op zoek gaat naar een manager die na dit seizoen voor langere tijd aan het werk gaat op Stamford Bridge. Daarbij wordt de naam Josep Guardiola veelvuldig genoemd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's