Destro helpt Roma over dode punt tegen Sampdoria

AS Roma heeft de bittere smaak van de uitschakeling om de Coppa Italia weggespoeld. Mede dankzij Mattia Destro werd Sampdoria met een flinke nederlaag naar huis gestuurd (3-0).

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Lazio en de stevige uitschakeling in het Italiaanse bekertoernooi door Napoli (3-2, 0-3) voelde AS Roma-trainer Rudi Garcia de druk groeien. Maar het antwoord heeft niet lang op zich laten wachten bij de nummer twee van de Serie A.

Middenmoter Sampdoria hield mede door een grote gemiste kans voor Kevin Strootman nog stand tot de 44ste minuut. Destro brak vervolgens de ban voor AS Roma, dat vroeg in de tweede helft het pleit in zijn voordeel beslechtte. Een fraaie vrije trap van Miralem Pjanic en de tweede treffer van Destro beslisten de wedstrijd.

AS Roma, dat de Braziliaanse back Maicon geblesseerd zag uitvallen, kon met een gerust hart gas terugnemen. De tweede gele kaart voor aanvoerder Daniele Gastaldello in de tachtigste minuut maakte het er Sampdoria niet makkelijker op. De zege van Roma kwam niet in gevaar en de Romeinen brachten de achterstand op koploper Juventus weer terug tot negen punten.

Lege vakken
Tot ongenoegen van AS Roma zag slechts een beperkt aantal toeschouwers de overwinning in het Stadio Olimpico. De Curva Sud en de Curva Nord bleven leeg als straf voor de territoriale discriminatie, anti-Napolitaanse liederen. Roma-directeur Mauro Baldissoni achtte de straf bizar, ook vanwege de onduidelijkheden over de regel als onderdeel van de strijd tegen racisme. Het hoger beroep tegen de sanctie was zonder succes.