Napoli ten koste van Roma naar finale, Strootman ziet rood

Fiorentina en Napoli spelen tegen elkaar in de finale van de strijd om de Coppa Italia. Die laatste club was woensdagavond in de tweede halve finale van het bekertoernooi veel te sterk voor AS Roma (3-0).

Vorige week wonnen de Romeinen nog met 3-2, maar op bezoek bij Napoli ging de nummer twee van de Serie A hard onderuit. Toch hielden beide ploegen elkaar in het eerste half uur in balans. José Callejón kopte in de 33ste minuut een voorzet van Cristian Maggio binnen.

Kort na rust ging het snel in Stadio San Paolo, waar Gonzalo Higuaín in de 48ste minuut de voorsprong verdubbelde en drie minuten later Jorginho de derde Napoli-treffer maakte. Die klap kwam hard aan bij AS Roma en Kevin Strootman liet zich gefrustreerd gaan.

In de 79ste minuut werd de voormalige PSV-middenvelder van het veld gestuurd na twee snelle gele kaarten. De eerste prent kreeg hij na een overtreding en vanwege zijn cynische applaus daarna moest hij het veld per direct verlaten. Juist een andere ex-PSV'er groeide uit tot een van de uiblinkers; Dries Mertens was bij de 2-0 en 3-0 de aangever.

De einduitslag bleek inmiddels echter al bereikt, waardoor Napoli zich kan opmaken voor de eindstrijd in het bekertoernooi. Fiorentina - dat dinsdag Udinese uitschakelde - is daarin de tegenstander.

Clubicoon Diego Maradona jubelt mee op de tribune.