Juventus klopt Chievo, Napoli verslaat Sassuolo

Juventus boekte een moeiteloze overwinning op Chievo Verona, terwijl Napoli een routinematige zege behaalde uit bij hekkensluiter Sassuolo

Juventus-Chievo Verona 3-1
Juventus liet vorig weekend verrassend punten liggen tegen Hellas Verona, maar herpakte zich tegen de andere Serie A-deelnemer uit Verona. De Oude Dame kwam in de zeventiende minuut op voorsprong door een geplaatst afstandsschot van Kwadwo Asamoah. Twaalf minuten later maakte Claudio Marchisio de 2-0 na een vrije trap van Andrea Pirlo.

Vorig weekend tegen Hellas (2-2) leidde Juve in de rust ook met 2-0 en even leek het erop dat het duel met Chievo een kopie van die wedstrijd zou worden. De Veronezen kwamen in de 51ste minuut namelijk op bizarre wijze terug tot 2-1. Stephan Lichtsteiner schoot tegen ploeggenoot Martin Cáceres aan en via hem belandde de bal in het doel. Zeven minuten later nam Juventus echter weer afstand van Chievo door een treffer van Fernando Llorente, die van dichtbij afrondde na een gekeerde vrije trap van Andrea Pirlo.

Door de zege slaat Juve een gat van twaalf punten met nummer twee AS Roma, dat twee duels minder speelde en zondagavond Sampdoria ontvangt.

Sassuolo-Napoli 0-2
Napoli gaf de knappe overwinningen op AC Milan (3-1) en AS Roma (3-0, beker) een goed vervolg tegen hekkensluiter Sassuolo, dat zijn afgelopen vier duels verloor.

De gasten kwamen acht minuten voor de pauze op voorsprong door een treffer van Blerim Dzemaili, die vanaf de rand van het strafschopgebied door een woud van benen raak schoot. In de tweede helft nam Lorenzo Insigne de tweede Napolitaanse treffer voor zijn rekening met een geplaatste knal in de verre hoek.

Door de zege slaat nummer drie Napoli een gat van zes punten met nummer vier Fiorentina, terwijl het verschil met nummer twee Roma (dat twee duels minder speelde) een punt bedraagt.