Lazio frustreert Roma, Juventus profiteert niet

De kansarme Romeinse derby tussen Lazio en AS Roma eindigde zondag in 0-0. Koploper Juventus leek te profiteren, maar Hellas Verona kwam in de slotminuten langszij: 2-2.

Kevin Strootman (foto) stond in de basis van Roma, dat deze keer de uitspelende ploeg was in het Stadio Olimpico, maar vanaf het beginsignaal het initiatief nam. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor de Giallorossi, maar Gervinho, Alessandro Florenzi en Miralem Pjanic slaagden er niet in Lazio-doelman Etrit Berisha te verschalken. Miroslav Klose was gevaarlijk namens Lazio, maar sluitpost Morgan De Sanctis greep op tijd in.

Zoals wel vaker het geval is bij de Derby della Capitale leed het niveau van de wedstrijd onder de verlammende druk. In de rust werd het vuurtje nog wat extra opgestookt, want bij Lazio viel Stefano Mauri in. De publiekslieveling kwam dit seizoen nog niet in actie door een maandenlange schorsing vanwege betrokkenheid bij matchfixing.

Het inbrengen van Mauri zorgde niet voor de ommekeer bij Lazio, dat de mindere partij bleef en zich beperkte tot tegenhouden. Pjanic raakte namens Roma de paal. Vijf minuten voor tijd had Michel Bastos de 0-1 op zijn schoen, maar de ex-speler van Excelsior schoot in het zijnet. Lazio komt door het gelijkspel niet van de negende plaats af, terwijl Roma zes verliespunten meer heeft dan Juventus.

Hellas Verona-Juventus 2-2
Juventus begon geweldig aan de wedstrijd, want Carlos Tévez bracht de koploper uit Turijn al na vier minuten op voorsprong door alert te reageren na een gekraakt schot van Kwadwo Asamoah. Een kwartier daarna nam de kleine Argentijn ook de 0-2 voor zijn rekening door uit een lastige hoek te scoren na een steekpass van Paul Pogba.

Hellas kwam zeven minuten na rust terug in de wedstrijd via Luca Toni, die Gianluigi Buffon kansloos liet met een harde kopbal. Juve leek ondanks de Veronese aansluitingstreffer de drie punten mee naar Turijn te nemen, maar in de blessuretijd maakte Juan Taleb de 2-2. Daardoor blijft het verschil tussen Juve en achtervolger Roma zes verliespunten. Hellas staat nog steeds vijfde in de Serie A.