Seedorf slikt in Napels eerste Serie A-nederlaag met Milan

AC Milan heeft op bezoek bij Napoli met 3-1 verloren. Trainer Clarence Seedorf moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg een vroeg verkregen voorsprong uit handen gaf. Voor de Nederlandse coach was het in zijn vierde competitiewedstrijd zijn eerste verliespartij na twee zeges en een gelijkspel.

Met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis kwam AC Milan na acht minuten op voorsprong. Adel Taarabt zette zijn debuut luister bij door direct te scoren. Hij was het eindstation van een snelle tegenstoot en krulde de bal met een verraderlijk schot in de lange hoek. De Marokkaan sprong na zijn goal van blijdschap Seedorf in de armen.

Lang kon AC Milan niet genieten van die voorsprong. Drie minuten na de 0-1 schoot Gökhan Inler raak. De Jong was ongelukkig bij de gelijkmaker. Het schot van de Zwitser werd door de Nederlander aangeraakt en eindigde met een fraaie boog over Christian Abbiati in het Milan-doel.

Na rust kwam Napoli in eigen stadion verdiend op voorsprong. Inler was opnieuw cruciaal. Zijn perfect afgemeten voorzet kon door Gonzalo Higuaín met het hoofd gepromoveerd worden tot de 2-1.

Hoewel Milan nog wel aandrong, bleef Napoli overeind. In de slotfase maakte Higuaín aan alle twijfel een einde. De in de slotfase gewisselde Mario Balotelli verliet geëmotioneerd het veld, naar verluidt vanwege racistische kreten vanaf de tribunes. Na zijn aftocht bedekte hij met zijn shirt zijn tranen terwijl hij naast Seedorf plaats nam.

Napoli, waar Dries Mertens in de basis stond, blijft derde. De achterstand op AS Roma is drie punten, al heeft die ploeg nog twee duels minder. AC Milan verliest dure punten in de jacht op een Europees ticket en blijft tiende.