Totti kan tegen Sampdoria Boschker van podium stoten

Reacties

Het komt tegenwoordig niet vaak voor dat spelers hun hele loopbaan voor één club spelen, maar gelukkig zijn er altijd uitzonderingen. Zoals Sander Boschker, die na Xavi ook door Francesco Totti gepasseerd wordt.

Totti kan tegen Sampdoria Boschker van podium stoten

Begin deze maand maakte Boschker bekend aan het eind van dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. De 43-jarige doelman kwam sinds zijn debuut in november 1989 maar uit voor één team: FC Twente. In het seizoen 2003/04 stond hij weliswaar onder contract bij Ajax, maar tot een officiële wedstrijd namens de Amsterdammers kwam het niet. Boschker speelde al zijn 696 duels namens de Tukkers, waarmee hij lang alleen Ryan Giggs voor zich moest dulden.

De veertigjarige Welshman van Manchester United is over de twaalf grootste Europese competities de speler die de meeste duels namens één club speelde. De middenvelder is in Engeland de koploper van alle nog actieve spelers. De teller van Giggs staat op liefst 959 officiële wedstrijden namens The Mancunians. De 64-voudig international hoopt de duizend optredens namens Man Utd te halen, maar nu al kan bijna met zekerheid worden gezegd dat zijn prestatie nooit meer geëvenaard zal worden. Al kan Xavi nog dichtbij komen.

In Spanje is Xavi de meest trouwe speler en eerder dit seizoen ging de 34-jarige middenvelder Boschker voorbij. Woensdag op bezoek bij Real Sociedad in de halve finale van de strijd om de Copa del Rey (1-1) speelde Xavi zijn 707de wedstrijd in dienst van Barcelona. Achter de 130-voudig international van Spanje bezet Boschker de derde plaats, maar die moet hij sinds woensdag delen met Totti. Als invaller speelde de aanvaller zijn 696ste duel voor AS Roma. Zondag thuis tegen Sampdoria kan Totti Boschker definitief achter zich laten.

De 37-jarige Romein debuteerde in maart 1993 namens de Giallorossi en bijna 21 jaar later heeft Totti bijna alle records gebroken, maar aan stoppen denkt hij nog niet. Sterker nog, in september verlengde hij zijn contract nog tot medio 2016. Zo jaagt hij op het doelpuntenrecord van Silvio Piola, die in de periode 1929-54 in totaal 274 keer scoorde in de Serie A. Totti staat op 232 treffers, waardoor het een onmogelijke opdracht lijkt om Piola te achterhalen.

Boschker heeft hij in ieder geval te pakken en aangezien de FC Twente-doelman dit seizoen nog wacht op zijn eerste speelminuten, blijft Totti hem waarschijnlijk ook wel voor. Achter Giggs, Xavi, Totti en Boschker is Bastian Schweinsteiger de man voor de toekomst, want de 29-jarige middenvelder speelde al 456 duels namens Bayern München en kan even mee. Woensdag keerde Schweini tijdens het bezoek aan Hamburger SV in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal (0-5) terug van een peesontsteking, die hem drie maanden aan de kant hield.

Speler Club Duels
Ryan Giggs Manchester United (Eng) 959
Xavi Barcelona (Spa) 707
Francesco Totti AS Roma (Ita) 696
Sander Boschker FC Twente 696
Bastian Schweinsteiger Bayern München (Dui) 456
Olivier Deschacht Anderlecht (Bel) 443
Vyacheslav Malafeev Zenit Sint-Petersburg (Rus) 436
Olexandr Shovkovskiy Dinamo Kiev (Oek) 382
Marc Planus Girondins Bordeaux (Fra) 365
Sabri Sarıoglu Galatasaray (Tur) 360
Briguel Marítimo Funchal (Por) 300
Georgios Dasios PAS Giannina (Gri) 274
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.