Deschamps reageert: 'Henry verdient hoe dan ook eerbetoon'

Reacties

Een paar dagen nadat Thierry Henry bekend heeft gemaakt te stoppen bij New York Red Bulls, is er in Frankrijk een discussie gaande. Mocht hij definitief stoppen, verdient hij dan een laatste interland voor Les Bleus? Bondscoach Didier Deschamps heeft zich nu ook in de discussie gemengd.

Deschamps reageert: 'Henry verdient hoe dan ook eerbetoon'

Sportkrant L'Équipe oordeelde vlak na het besluit van Henry dat de aanvaller een groots afscheid van de nationale ploeg moet krijgen. Sterker nog: het ziet de oefeninterland die Frankrijk op 26 maart speelt tegen Brazilië daarvoor als ideaal moment. Tal van Franse (ex-)voetballers hebben hun zegje al gedaan. Voormalig bondscoach Raymond Domenech vindt het onzin, terwijl legende Zinedine Zidane het wel een prima idee vindt.

Tegenover het Franse RTL heeft nu ook de huidige bondscoach gereageerd. 'Hij verdient hoe dan ook een eerbetoon', aldus Didier Deschamps. 'Ik kan jullie nog niet zeggen hoe dat eruit komt te zien, daarvoor moeten we met elkaar de tijd nemen. Ik zal het met de bondspresident overleggen en hou jullie op de hoogte', stelde hij het journaille gerust. De kans dat Henry mag opdraven tegen De Goddelijke Kanaries lijkt echter niet groot.

Didier Deschamps (tweede van links), met naast hem Thierry Henry. De twee vieren hier de Europese titel, die Frankrijk in 2000 won.
Didier Deschamps (tweede van links), met naast hem Thierry Henry. De twee vieren hier de Europese titel, die Frankrijk in 2000 won.

'Die wedstrijd, hoewel slechts een oefeninterland, is voor ons wél gewoon een voorbereiding op het EK 2016', vervolgt Deschamps. 'Hij heeft het blauwe shirt jarenlang gedragen, hij is een geweldige speler die een grote bijdrage heeft geleverd aan de fraaie geschiedenis van het Franse voetballen en ik heb heel veel respect voor hem en zijn carrière. Maar er zijn heel veel manieren om hem te eren.'

De voormalig superster van AS Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona en New York Red Bulls speelde zijn laatste interland op het WK in Zuid-Afrika, tegen het gastland (foto boven). Saillant detail: zijn debuut in 1997 was eveneens tegen Bafana Bafana. Of hij in maart 2015, bijna vijf jaar na zijn laatste optreden voor Frankrijk, een ultiem eerbetoon krijgt zal in de komende maanden moeten blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.