Zidane wil laatste cap voor Henry, statement steenmarter

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zidane wil laatste cap voor Henry, statement steenmarter

• Als het aan Zinedine Zidane ligt krijgt Thierry Henry (37) een groots afscheid bij de nationale ploeg van Frankrijk. Hoewel de aanvaller nog niet weet wat hij gaat doen nu zijn tijdperk bij New York Red Bulls erop zit en allang is gestopt als international, ziet de huidige assistent-trainer van Real Madrid een fraaie mogelijkheid om Henry in het zonnetje te zetten: het oefenduel met Brazilië van 26 maart , oftewel een reprise van de met 3-0 gewonnen WK-finale van 1998. Volgens Zidane (op de foto met Henry tijdens het WK van 2006) verdient Henry, die in 123 interlands tot 51 goals kwam en in 2010 na het WK afzwaaide, een dergelijk eerbetoon. 'Vanwege alles wat hij voor het Franse voetbal heeft betekend.' Overigens gaan er in Frankrijk ook geluiden op dat een dergelijke geste ongepast is. Voormalig bondscoach Raymond Domenech vindt de door l 'Equipe gestarte lobby onzin.

'Steenmarters zijn niet tam te krijgen, laat staan dat je ze op de arm mee zou kunnen nemen naar een stadion.'
• Aan het woord is Han Brinkcate, een steenmarterdeskundige die Heracles Almelo moet helpen om van het roofdier af te komen. Hij denkt dat de steenmarter niet voor zijn lol rondloopt in het Polman Stadion. 'Het diertje is zichtbaar in paniek en probeert weg te komen. Normaal gesproken zou het zich bij onraad gewoon verstoppen.' (TC/Tubantia)

• Het is écht waar: Heracles Almelo heeft een statement naar buiten gebracht over de inmiddels bekende steenmarter. De Heraclieden ontkennen dat het diertje verjaagd moet worden. De tekst van het persbericht ziet u hieronder. Toch willen wij erop wijzen dat Nico Dijkshoorn al veel eerder vertelde wat er echt aan de hand was.
Heracles Almelo wil steenmarter niet verjagen - 02-12-2014

In verschillende media doken (zie hierboven, red.) berichten op dat Heracles Almelo geterroriseerd zou worden door een steenmarter en er alles aan doet het beest te verjagen. Dit is echter onjuist. “De redactie van Heracles TV heeft het idee geopperd om een aantal onderwerpen te maken rondom de steenmarter”, aldus persvoorlichter Edwin van Lenthe. “Wij vinden het ook wel bijzonder dat de marter twee keer tijdens een wedstrijd het veld op kwam en laten via Heracles TV een deskundige aan het woord. Nu wordt de suggestie gewekt dat wij deze man inhuren om de marter te verjagen. Wij zijn echter niet op jacht naar het diertje, weten dat het een beschermde diersoort is die je niet mag vangen of doden en respecteren dat uiteraard ook. We maken er een aantal ludieke items over voor ons eigen tv station, want het is natuurlijk wel een bijzonder verhaal. Dat is alles.”

• In BILD wordt Paul Verhaegh vergeleken met Cristiano Ronaldo. Waarom? De aanvoerder van 1. FC Augsburg benutte dit seizoen al vijf penalty's, maar eentje minder dan Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo. 'Topscorer was ik nog nooit, dus dat zou mooi zijn', zo reageerde de Oranje-international. 'Maar jullie moeten me niet met Cristano Ronaldo vergelijken…', aldus Verhaegh, die van zijn ploeggenoot Raul Bobadilla nog een wijze raad kreeg. 'Hij kan beter zijn wedstrijdpremies aan mij afstaan. Ik veroorzaakte drie van die strafschoppen', grapte hij.

Jürgen Klopp staat onder druk, maar kondigde zondag al aan ondanks de laatste plaats met Borussia Dortmund geen moment aan opstappen te denken. 'Het is net als in een huwelijk, in goede én slechte tijden moet je elkaar steunen', vulde de coach dinsdag aan. Fluitconcerten van de fans doen hem naar eigen zeggen weinig, maar het draagt ook maar weinig bij meent Klopp. 'Wie nu louter succes wil beleven, moet fan van Bayern worden. En iedereen die nu fluit moet zichzelf afvragen hoe zij het zouden vinden als iemand vlak voor een belangrijke taak tegen ze zegt: Je bent te dom om voor de duvel te dansen', aldus Klopp, die in de Duitse pers besloot met een veelzeggende vergelijking. 'Ik ben nu een betere trainer dan toen we in 2012 voor de tweede keer op rij kampioen werden.'

'Ik ben niet verrast, maar geschokt door wat er met Dortmund gebeurt.
Thomas Müller mag dan bij aartsrivaal Bayern München voetballen, maar kan niet geloven wat er met Dortmund gebeurt. De aanvaller herhaalde in de Duitse media ook nog maar eens zijn standpunt over de B'allon d'Or-verkiezing. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en ploeggenoot en mede-international Manuel Neuer strijden nog om de Gouden Bal. 'Het verhaal dat Ronaldo gaat winnen, begint saai te worden. Robben had genomineerd moeten worden. Hij was echt uitmuntend. Maar goed, ik heb al eerder mijn twijfels over deze verkiezing geuit.'

• Het heeft Zijne Majesteit Zlatan Ibrahimovic behaagd om toch maar een afspraak te maken met de Zweedse koning en koningin en de Franse president François Hollande. Franse media kwamen onlangs met het hilarische bericht dat de Zweedse spits van Paris Saint-Germain geen tijd in zijn agenda kon vrijmaken voor dergelijk koninklijk bezoek, maar de voormalige Ajacied zou daarvan zijn teruggekomen. De Zweedse Koning Karel XVI en koningin Silvia zijn dus met recht op staatsbezoek…

• Het einde van de revalidatie van Viktor Fischer is in zicht en de vleugelspeler van Ajax kan eindelijk zijn voetbalschoenen weer aantrekken. Maar om er nu mee in bad te gaan is misschien een beetje raar.

• Het is nog altijd niet bekend wanneer de topper tussen PSV en Feyenoord wordt afgewerkt. De wedstrijd stond aanvankelijk afgelopen zondag op het programma, maar werd verplaatst naar dinsdag. Dan kan de wedstrijd niet doorgaan en om het nu eens goed te regelen heeft de KNVB een 'datumprikker', meldt De Speld. Het is onzeker of er deze week nog een datum gevonden wordt, omdat Jetro Willems niet weet hoe de datumprikker werkt...

'Dit kan gewoon niet. Ik bied namens de hele club mijn excuses aan. Wij komen hier in de groep op terug. Dit dient recht gezet te worden.'
• In een statement gaat Roda JC Kerkrade diep door het stof om excuses aan de supporters te maken, aangezien de spelersgroep het publiek maandag na de 4-3 zege op FC Oss niet op de juiste manier had bedankt. Tijdens de ereronde besloten de spelers in hun emotie de 'humba' niet uit te voeren, hetgeen gebruikelijk is na een overwinning van de club. Roda JC Kerkrade wil hiervoor zijn welgemeende excuses aanbieden, melden de Limburgers op hun website.

• Het nationale team van Engeland is al klaar voor kerstmis.

'Je kunt Ajax beter op vrijdag dan op maandag treffen. Afgelopen vrijdag stond er een heel ander elftal dan nu. Wij treffen Jong Ajax op het slechtst denkbare moment.'
• VVV-Venlo ging maandag met liefst 4-0 onderuit op bezoek bij Jong Ajax en trainer Maurice Steijn is woedend op de KNVB. 'Op vrijdag doen Zimling, Riedewald, Denswil, Van der Hoorn en Boer niet mee. Nu speelden wij wel tegen het sterkste elftal, ook omdat Ajax geen Champions League speelt. Het is schandalig, je reinste competitievervalsing.' (AD)

• Maandag vierde Barcelona zijn 115-jarige bestaan en een dag later wordt bekend dat de Catalanen breken met een traditie van ruim een eeuw oud, meldt Sport. Volgens de krant speelt Barça volgend jaar in een shirt met horizontale in plaats van verticale strepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.