'Del Bosque ondanks WK-echec tot 2016 bondscoach Spanje'

Reacties

Vicente Del Bosque dient zijn contract als bondscoach van de Spaanse nationale ploeg gewoon uit. Hij blijft zodoende tot en met het EK van 2016 aan het roer.

'Del Bosque ondanks WK-echec tot 2016 bondscoach Spanje'

Het Spaanse AS meldt, op basis van bronnen bij de Spaanse bond, dat het besluit van Del Bosque na afloop van het WK bekend wordt gemaakt. Eerder liet Jorge Pérez, secretaris-generaal van de Spaanse bond, al weten dat er ondanks het dramatisch verlopen toernooi 'geen betere coach' dan Del Bosque was en dus met hem door wilde.

Del Bosque zelf zette de deur richting een vertrek daarna op een kier. 'Als ik ons voetbal in de weg sta, dan vertrek ik', liet de 63-jarige trainer weten na de nederlaag tegen Chili (0-2). Dat was al de tweede nederlaag voor de regerend wereldkampioen, na de 1-5 nederlaag tegen Nederland. Zodoende kan Spanje al na de groepsfase al naar huis. La Furia Roja beperkte het gezichtsverlies nog enigszins door Australië met 3-0 te verslaan.

Volgens het doorgaans zeer betrouwbare AS heeft Del Bosque nu besloten om zijn contract gewoon uit te dienen en de Spaanse bond steunt hem daar volledig in. De krant meldt dat de Spaanse bond zich daarbij niet alleen baseert op de successen (twee EK-titels en een wereldtitel) die Del Bosque behaalde, maar ook op het feit dat hij twee zeer lucratieve contracten zou hebben afgewimpeld. Een van de geïnteresseerde clubs zou Manchester United, waar na de zomer Louis van Gaal aan het roer staat, geweest zijn.

Wel is het de bedoeling dat Del Bosque richting het EK van 2016 in Frankrijk beetje bij beetje gaat verjongen. Dat begint al in augustus, wanneer de selectie voor het oefenduels met Frankrijk (4 september) en Macedonië (8 september) wordt gepresenteerd. Volgens het Spaanse medium zullen spelers als Jesé, Gerard Deulofeu, Alberto Moreno, Marc Bartra, Iker Muniain en Isco worden ingepast, net als David De Gea en Koke, die ook al bij de WK-selectie zitten.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.