Geëmotioneerde Villa: 'Hoop dat record niet lang staat'

Reacties

Waar Spanje de roemloze aftocht op het WK nog enigszins kleur gaf door het derde en laatste groepsduel met 3-0 te winnen van Australië, zal het optreden van de uittredend wereldkampioen vooral de boeken ingaan als de laatste interland van David Villa. De aanvaller opende tegen The Socceroos op fraaie wijze de score en zwaaide, in tranen, af met 59 goals na 97 caps.

Geëmotioneerde Villa: 'Hoop dat record niet lang staat'

Met zijn negende WK-goal scherpte de aanvaller, die Atlético Madrid gaat verruilen voor New York City FC, zijn eigen record als topschutter van Spanje nog maar eens aan. Hij heeft daarmee vijftien goals voorsprong op Raúl en 21 op Fernando Torres. Zijn teamgenoot was maandag tegen Australië ook trefzeker in zijn 110e interland.

Wat Villa betreft, wordt hij snel afgelost. 'Ik hoop dat mijn record niet lang zal blijven staan. Dat zou goed zijn voor het Spaanse voetbal. Ik zou er niet rouwig om zijn, ik blijf toch wel in de geschiedenisboeken van het Spaanse voetbal staan.'

Met het laatste optreden kwam maandag ook het besef voor Villa. Geëmotioneerd nam hij afscheid. 'Ik heb altijd met heel veel liefde voor de nationale ploeg gespeeld. Het was een droom. Ik had het wel vol kunnen houden tot mijn 55ste. Maar mijn beslissing om naar Amerika te verkassen, maakt mijn afscheid noodzakelijk.'

Mede door de goal van Villa sprak bondscoach Vicente Del Bosque van een afscheid met opgeheven hoofd. 'Dit was de beste manier om te eindigen. Nu moeten we vooruit kijken. Er zitten een heleboel spelers in dit team die nog jaren mee kunnen. Bovendien is het ook nog niet nodig al anderen af te schrijven. En mijn toekomst? Daar gaan we in de komende dagen en weken over nadenken. Er is geen haast', aldus de ervaren coach die nog een contract  tot medio 2016 heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.