Xabi Alonso zet punt achter interlandcarrière

Reacties

De interlandcarrière van Xabi Alonso komt na het WK in Brazilië ten einde. De 32-jarige Spanjaard speelt maandag tegen Australië zijn laatste wedstrijd voor het nationale team. Dat meldt de Madrileense krant Marca.

Xabi Alonso zet punt achter interlandcarrière

Alonso zou zijn beslissing al genomen hebben voor dit desastreus verlopen WK, omdat hij steeds meer kampte met fysieke ongemakken. Toen hij zijn contract met Real Madrid in januari verlengde zou hij met de club de afspraak gemaakt hebben na het eindtoernooi in Brazilië te stoppen bij het nationale team. Dat moest Alonso de gelegenheid geven tijdens interlandweken fysiek te herstellen.

Het nieuws over Alonso is opmerkelijk, omdat de routinier vrijdag tegenover El Laguero nog meldde dat hij geen beslissing had genomen over het vervolg van zijn interlandloopbaan. 'Ik kijk ernaar uit om tegen Australië het toernooi zo goed mogelijk af te sluiten. Ik heb nog steeds niet nagedacht over de vraag of ik doorga bij het nationale team. Ik heb nog niets besloten.'

Alonso speelde tot dusverre 113 interlands, waarin hij zestien doelpunten maakte. Hij veroverde drie hoofdprijzen met het Spaanse elftal: het EK in 2008 en 2012 en het WK in 2010. Het is nog onduidelijk hoe de toekomst van bondscoach Vicente del Bosque eruit ziet, terwijl routiniers Xavi en Iker Casillas mogelijk ook een punt achter hun interlandcarrière zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.