Deila: 'Behouden fantastische Van Dijk is onze prioriteit'

Reacties

Virgil van Dijk was met twee goals van doorslaggevend belang in het bekerduel van Celtic bij Hearts (0-4). Zijn manager Ronny Deila had na afloop dan ook lovende woorden over voor hem. Toch klonken er in Schotland ook negatieve geluiden over de Nederlandse verdediger.

Deila: 'Behouden fantastische Van Dijk is onze prioriteit'

Met treffers in de dertigste (0-1) en zestigste (0-4) minuut had Van Dijk een aanzienlijk aandeel in het bereiken van de volgende bekerronde. De Noor Deila is dolblij met de boomlange Nederlander. 'Hij is al een fantastische voetballer en wordt nog iedere dag beter en beter. Het zou me niets verbazen als er binnenkort nóg meer interesse is in hem.'

Daarmee verwees Deila in Schotse media naar de zomer, toen Van Dijk in de belangstelling stond van enkele Premier League-clubs. 'Ik hoop echt dat we hem langer hier kunnen houden, dat is onze prioriteit. Als dat niet lukt hoop ik dat hij naar een van de grootste clubs in Engeland gaat, niet naar een middenmoter. Want hij heeft echt alle kwaliteiten om in de topvier van de Premier League te spelen.'

Opzettelijk
Toch waren er dit weekend ook mensen aanzienlijk minder positief over Van Dijk. Kilmarnock-spits Michael Ngoo heeft de verdediger er dit weekend namelijk van beschuldigd hem opzettelijk te hebben geblesseerd. Dat zou gebeurd zijn tijdens het competitieduel tussen beide ploegen van eind oktober. Van Dijk ontsnapte bij een tackle op Ngoo aan rood, maar de spits moet waarschijnlijk de rest van het seizoen geblesseerd toekijken.

'Ik zei direct na die tackle al tegen onze fysio dat Van Dijk me expres wilde pakken', vertelt Ngoo, die deze week wordt geopereerd, aan MailSport. 'Vlak daarvoor hadden we een woordenwisseling. Ik denk dat hij me expres wilde blesseren. Ik snap niet dat er niet meer ophef over is geweest, hij heeft me niet eens gebeld de volgende dag. Hij heeft na de wedstrijd wel zijn excuses aangeboden, maar ik geloof echt dat het expres was', aldus Ngoo. Van Dijk zelf wilde niet reageren op de aantijgingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.