Van Dijk bezorgt tiental Celtic belangrijke zege

Virgil van Dijk heeft Celtic aan een 2-1 uitzege op Aberdeen geholpen. Twee minuten voor tijd maakte de 23-jarige mandekker het winnende doelpunt in het Pittodrie Stadium.

Van Dijk stond op de goede plaats om een hoekschop van Stefan Marius Johansen bij de tweede paal binnen te werken. Op dat moment stond Celtic nog maar met tien man op het veld, omdat Scott Brown rood had gekregen. Dankzij de overwinning klimt Celtic naar de koppositie in de Schotse Premier League.

Even leek een stunt in de maak in Aberdeen, toen Adam Rooney in de 27ste minuut de thuisploeg op voorsprong zette. Johansen zorgde echter nog voor rust voor de gelijkmaker van Celtic, waar John Guidetti de volledige wedstrijd speelde. Na een moeizame competitiestart hebben The Boys nu vier wedstrijden op rij gewonnen.