Rol als talisman ook in Glasgow op lijf Guidetti geschreven

Reacties

John Guidetti blijft indruk maken bij Celtic. Drie dagen na zijn hattrick in het bekerduel met Partick Thistle (6-0) heeft de Zweedse spits de enige goal gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Inverness Caledonian Thistle (1-0), waarin ook Virgil van Dijk meedeed.

Rol als talisman ook in Glasgow op lijf Guidetti geschreven

Guidetti groeide in de 49ste minuut uit tot matchwinner door na twee knappe schijnbewegingen raak te schieten. Het betekende alweer de negende treffer in negen duels van de in Glasgow nu al tot publiekslieveling uitgegroeide aanvaller, die bij Celtic op huurbasis neerstreek nadat een terugkeer bij Feyenoord er afgelopen zomer niet in bleek te zitten.

In De Kuip waren er twijfels over de fysieke gesteldheid van Guidetti, die sinds zijn topseizoen in Rotterdam (twintig goals in 23 wedstrijden) twee jaar nauwelijks in actie kwam. Deze jaargang bewijst hij echter ook in het shirt van The Bhoys dat een rol als talisman hem op het lijf is geschreven. In alle zes wedstrijden waarin Guidetti sinds zijn komst in begin september scoorde won Celtic.

De aanvankelijk nog moeizaam begonnen landskampioen staat daardoor inmiddels alweer virtueel aan kop in Schotland. Koploper Dundee United heeft weliswaar twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Celtic, dat zaterdag in de halve finale van het bekertoernooi werd gekoppeld aan aartsrivaal Rangers, heeft nog een duel met Partick Thistle te goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.