Hiddink roept Rekik op als vervanger van Vlaar

Reacties

Karim Rekik is door bondscoach Guus Hiddink opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar. De verdediger van PSV meldt zich vrijdagochtend bij de selectie van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Letland.

Hiddink roept Rekik op als vervanger van Vlaar

Momenteel verblijft Rekik nog bij Jong Oranje, dat donderdagavond een oefenduel speelt met Jong Duitsland. Na het duel met Jong Oranje vertrekt Rekik naar Noordwijk, waardoor de selectie van Hiddink liefst zeven PSV'ers zal tellen.

Vlaar liep tijdens het oefenduel met Mexico (3-2 nederlaag) een kuitblessure op en is daardoor niet inzetbaar voor het kwalificatieduel met Letland. Gevreesd wordt dat de centrumverdediger van Aston Villa opnieuw enige tijd uit de roulatie is.

Virgil van Dijk, die wel in de voorselectie was opgenomen, ontving opmerkelijk genoeg opnieuw geen uitnodiging. Eerder gaf Hiddink ook al de voorkeur aan Jeffrey Bruma boven de verdediger van Celtic, toen Bruno Martins Indi zich ziek had afgemeld.

Training
Oranje trainde donderdagochtend met elf man, inclusief aanvoerder Robin van Persie en middenvelder Jordy Clasie, die het duel met Mexico lieten schieten vanwege blessures. Op doelman Tim Krul na deden alle basisspelers oefeningen in de sportschool. Ook Leroy Fer bleef binnen. De middenvelder van Queens Park Rangers is ziek en bleef achter in het spelershotel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.